Autocad Mechanical'ın sunduğu en önemli özelliklerden birisi iki boyutta uygulanabilen sonlu elemanlar analizidir. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile yük altında çalışan millerin genel hesaplamalarını yapabiliriz. Bu hesapların nasıl yapıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile makine mühendisliği hesaplarından birisi olan sehim hesabını kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu hesabın nasıl yapıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical makine mühendisliği hesaplarından birisi olan eylemsizlik momenti hesabında sizlere yardımcı olur. Bu hesabın nasıl yapıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical'da bulunan yaylar özelliği ile çizimlerinize kolaylıkla yay ekleyebilirsiniz. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile mil üzerine uygulanan parçalar olan rulmanlar, keçeler, segmanlar, punda delikleri kolaylıkla çizime eklenebilir. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical'ın sağladığı özelliklerden birisi olan zincir ve kayış tanımlama özelliğinin nasıl kullanıldığını öğrenmek için bu videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical'da standart parçalar kütüphanesinden farklı olarak bir kütüphane daha bulunmaktadır. Sık kullandığınız çizimleri blok yaparak bu kütüphaneye ekleyebilir ve daha sonraki çizimlerinizde kütüphaneden çağırarak kullanabilirsiniz. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek için vidoeyu izleyebilirsiniz.
Katman grupları nesnelerin bir araya getirilerek kullanılmasını sağlayan özel bir Autocad Mechanical özelliğidir. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyorsanız videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile Inventor ile çizilen modellerin teknik resimleri hazırlanabilir. Her iki program da Autodesk firmasına ait olduğu için uyum sorunu yaşanmaz. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad ile çizilmiş eski resimlerinizi Autocad Mechanical özelliklerinden yararlanarak kullanmak istiyorsanız bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Bu ayarların nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile oluşturulan çizimlerde bulunan parçalar parça listesi adı verilen özellik ile bir araya getirilebilir ve çizime yerleştirilebilir. Bu özelliğin nasıl kullanıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile malzeme listesi özelliklerinin (BOM) nasıl kullanıldığını, istediğiniz detay bilgilerin nasıl yazıldığını öğrenmek için bu eğitim videosunu izleyebilirsiniz.
Autocad Mechanical kütüphaneden seçtiğiniz veya kendi tanımladığınız standart parçalarınızın referanslarını kullanarak kolaylıkla pozlama ve parça listesi oluşturabilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapıldığını videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.
Autocad Mechanical ile çizimlerinizde yaptığınız revizyonları kolayca kayıt altına alabilir ve revizyon tablosu ekleyebilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapıldığını videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.
Autocad Mechanical delikli parçaların dökümantasyonunu sağlamak amacıyla delik tabloları adı verilen bir özellik sunmaktadır. Geçme listesi ise çizimdeki tüm ölçüleri tanır ve bu ölçülerde bir geçme tanımlandıysa bu tanımları tablo olarak gösterir.
Autocad Mechanical teknik resimde verdiğimiz ölçülerin kolayca düzenlenebilmesi için ekstra özellikler sunar. Bu özelliklerin nasıl kullanıldığını öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz.